Sant Adrià

Contra la impunitat del Franquisme al Camp de la Bota

Perquè si no recordem els errors de la història, ens arrisquem a tornar a cometre’ls

L’Ateneu adrianenc ha acollit aquesta setmana un acte sobre els afusellaments feixistes al Camp de la Bota (Sant Adrià de Besòs) organitzat per la Plataforma contra la impunitat. A l’acte es va projectar el curtmetratge de Marcel Leal: Els anys del silenci i el documental de Francesc Abad Els afusellats del Fòrum, que va retransmetre TVE al programa Gran Angular.

Tant el curtmetratge com el documental, parlaven de les víctimes de la guerra civil, però no des del punt de vista dels afusellats sinó de les seves famílies, que esperaven per la nit sentir els camions que conduïen els seus pares i marits a la mort. Després es va iniciar un petit debat a càrrec del director de cinema Marcel Leal, l’artista creador del projecte Camp de la Bota i el coordinador del Refugi antiaeri de la Placeta Macià (Rap M) de Sant Adrià.

La JSC de Sant Adrià de Besòs va participar en aquest acte per mostrar el seu recolzament a les víctimes de la Guerra Civil espanyola i el dret que tenen les víctimes i els seus familiars a trobar els cossos dels desapareguts, perquè aquestes veus van estar molts anys silenciades. Considerem que hem de seguir lluitant contra els qui volen silenciar les víctimes, s’ha de fer justícia, perquè si no recordem els errors de la història, ens arrisquem a tornar a cometre’ls.